Svatební podvazek, jak to s ním vlastně je?

Podvazek je nedílnou součástí svatebního dne, přesto se mnoho žen účastní této staré svatební tradice, aniž by skutečně pochopilo její historii a význam.

Historie a význam svatebního podvazku

Kolem svatebního podvazku kolovalo mnoho pověr. Jedna pověra byla, že vlastnit kus svatebních šatů by přineslo štěstí, což by vedlo k tomu, že by svatební hosté v podstatě útočili na nevěstu a odtrhli kus jejích šatů. To vedlo k tomu, že nevěsty začaly mít na sobě konkrétní oděv, který měl být rozdán jako šťastný kus: podvazek. Další víra byla, že podvazek byl symbolem novomanželů pro jejich manželství, takže rodina a přátelé si podvazek berou jako důkaz. Obě tyto starověké víry vedou k odstranění podvazku od nevěsty a předání někomu, kdo se zúčastní svatby.

Dnes je odstranění podvazku úkol pro ženicha.

Během recepce je obvykle vyhrazen čas kde ženich před všemi svědky sundá nevěstě podvazek a hodí podvazek všem nesezdaným mládencům v davu. Obvykle nevěsta nejprve hodí kyticí a poté ženich provede házení podvazku. Tento podvazkový vrh je velmi podobný kytici vrženým v tom, že se říká, že ten, kdo chytí podvazek, bude dalším mužem, který se ožení. Muž, který chytil podvazek, umístí podvazek na ženu, která chytila ​​kytici.

Jak nosit svatební podvazek

Funkcí prvotního podvazku je držet punčochy na nohou nevěsty. Nyní máme podvazky na punčochy a svatební podvazek, který patří k nevěstě. Podle své osobní preference si můžete vybrat podvazek na levé nebo pravé noze. Mnoho nevěst se rozhodlo nosit dva podvazky: jeden hodit a druhý ponechat. Pokud tomu tak je, měli byste obléknout oba podvazky na stejnou nohu. Nejdůležitější je zajistit, aby ženich věděl, na které noze podvazek je, aby ho mohl snadno získat až přijde čas.

Podvazkové pásy a podvazky

svatební podvazek

Jak vysoko nosit podvazek

Příliš vysoko nebo příliš nízko? Obecně je nejlepší místo pro svatební podvazek těsně nad kolenem. Tímto způsobem nebude přerušena cirkulace nebo tření o druhou nohu a také nebude sklouzávat. Můžete si to však vyzkoušet na několika různých místech a zjistit, co je pro Vás nejpohodlnější.

Ať už se rozhodnete pro tradici, nebo chcete jít hravější cestou, svatební podvazek bude hrát tak velkou, nebo tak malou roli na Vaší svatbě, jak sama chcete.

Je to Váš svatební den.

brahunting.eu