Jak vybrat podprsenku bez ramínek?

Každá máme oblíbené oblečení, které vyžaduje, aby ramínka podprsenky nebyla vidět.

Jak vybrat tu správnou podprsenku bez ramínek, jak ji oblékat a nosit, jak se o odepínací podprsenku starat?

Nejčastější problémy s podprsenkou bez ramínek:

- podprsenka nedrží bez ramínek, sjíždí dolů

- odstává na košíčkách

- prsa z košíčků přetékají

-tlačí kostice

 Základ je správná velikost podprsenky

Na 1. místě je vybrat správnou velikost podprsenky. Mít správnou velikost je důležité z mnoha důvodů, včetně pohodlí a zdraví. Jak poznáte velikost podprsenky, pokud nejste profesionál? Nejjednodušší je zajít do prodejny, kde je profesionální prodejce, který vám vybere správnou velikost odepínací podprsenky. Velikost se časem i mění, aniž byste si to uvědomovali, záleží, jak často kolísá vaše tělesná hmotnost.

Na změnu je potřeba včas reagovat. Pokud je podprsenka na obvodu velká, raději pořídit novou, případně ji nechat upravit, aby byla zase ve správné velikosti a opět plnila svou funkci.

Pokud je podprsenka na obvodu malá a košíčky sedí dobře, stačí si pořídit nástavec – prodlužovač obvodu.

Nasadíte a zapínání je prodlouženo o 4 - 8 cm.

Základem je mít odepínací podprsenku, která je v aktuální velikosti, pak nebude dělat potíže a bude plnit správně svou funkci podpory.

Komu se často mění postava má doma i 3 velikosti a podle té aktuální velikosti nosí tu správnou.

Stačí zajít ke svému prodejci a poradit se, kterou velikost z vaší sbírky máte právě teď nosit.

 Dobrá podprsenka poskytuje podporu a 80% této podpory má pocházet z pevného obvodu. Pokud nosíte špatnou velikost podprsenky s příliš velkým obvodem, pak jste ztratili veškerou podporu, a to i když nasadíte k podprsence ramínka, ty to nezachrání! Mnoho žen se marně snaží najít podpůrnou podprsenku bez ramínek většinou proto, že nevědomky vybírají a nosí špatnou velikost.

Jak si sami ověříte, jestli máte velikost podprsenky správně?

Jdeme na nejčastější chyby.

Špatně uložená prsa v podprsence

Uložíte si prsa z podpaží za kostici do košíčků podprsenky, když si ji oblečete? 

Naše prsní tkáň musí být uložena dopředu, aby bylo zajištěno, že je vše na svém místě, kde má být. „Uložení prsou“ je nezbytnou součástí správného nošení podprsenky a můžete mít pocit, že vám podprsenka nesedí, dokud to neuděláte. 

Oblékněte podprsenku, levou rukou uchopte boční kostici u levého prsa, pravou rukou vytáhněte celé prso z podpaží a uložte za hranu prsa dovnitř košíčků. Poté jemným pohybem otočte bradavku směrem dolů do košíčku. Vrchní kůže se na prsu narovná, prso musí vyplnit celý košíček. Zkontrolujte, zda máte celý spodní prostor v košíčku zaplněný. Správným uložením prsou do podprsenky pěkně plníte košíčky a zajišťujete, aby kostice byla těsně kolem prsou. Kostice nesmí zasahovat do prsou, pak tlačí a v košíčku vzniká prázdný prostor.

Další častou chybou je, že stáhnete podprsenku hodně dolů, pak to působí, jako by prsa z košíčku přetékala a máte pocit, že je košíček malý. Pokud je kostice stažená hodně dolů a zkusíte si sednout, tak to hned poznáte, jak tlačí a umí tím pěkně potrápit.

Kostice má lícovat těsně kolem prsa, jinak neplní správně svou funkci!

Pokud po oblečení a správném uložení do podprsenky zjistíte, že kostice není za hranou prsa, ale končí o hodně dál v podpaží, nebo není košíček naplněný, pak je špatně velikost košíčku a potřebujete menší. Obrácený problém, kdy kostice zasahuje do prsou, nebo se prsa do podprsenky nevejdou i když je správně oblečena, potřebujete velikost větší.

Špatná velikost obvodu u podprsenky

Obvod podprsenky zapínáte na 1. maximálně na 2. háček. Pokud už při koupi podprsenky zapínáte na poslední háček, pak je to špatně. Každá podprsenka i ta odepínací, která je pevná, po vyprání a nošením trochu povolí a nebudete mít kam potom zapínat, bude potřeba podprsenku nechat upravit, aby byla zase nositelná, případně pořídit další.

 Teď je podprsenka zapnutá a nastává okamžik, kdy zkontrolujete obvod. Chytíte si rukou obvod podprsenky v místě mezi košíčky a zkuste zatáhnout směrem nahoru. Pokud cítíte, že podprsenka vyjíždí a s ní i prsa zespodu, je velký obvod.

Co teď s tím?

Buď podprsenku na obvodu zmenšit, případně pořídit novou a tuto ponechat na případ, že se vám změní postava.

Při nákupu nové podprsenky je potřeba myslet na to, že pokud potřebujete menší obvod, je potřeba si vzít větší velikost košíčků.

Příklad: máte nyní velikost 80C, kde prsa jsou správně, ale je velký obvod řekněme o 5 cm. Čili o 1 velikost menší objem a o 1 velikost větší košíček 75D.

Obrácený případ, že obvod je malý a košíčky správně, při současné velikosti 80C, vyberete velikost 85B.

Tato pomůcka platí, pokud vybíráte podprsenku od stejné značky a za předpokladu, že je vaše původní podprsenka v dobré, nevytažené kondici!!

Každý výrobce má svoji tabulku velikostí, používá jiné materiály, které mohou být pevnější, nebo je v jiném střihu výška košíčků a zjistíte, že můžete mít velikost zcela jinou.

Při pořizování odepínací podprsenky přes e-shop, věnujte prosím pozornost správnému měření a tabulce velikostí odpovídající značky.

Funkce odepínací podprsenky

Nejprve je potřeba si říct, jestli chcete podprsenku s plně odepínacími ramínky, nebo podprsenku, která má odepínání pouze v zadní části. Tuto informaci najdete u podprsenky v podrobném popisu.

Plně odepínací ramínka 

9670_013_9

NADMĚRNÁ ODEPÍNACÍ PODPRSENKA PANACHE DANA 9670

Variabilní ramínka, která můžete plně odepnout. Úplně bez ramínek lze nosit podprsenky opatřené po obvodu z vnitřní části materiálem, který zajistí držení i bez ramínek. U popisu najdete, zda lze či nelze odepínací podprsenka nosit i zcela bez ramínek. Zpevnění je většinou silikonovými proužky  nebo gumou. Ramínka můžete také vyměnit za zdobná ramínka, která nikdo nepřehlédne. Ramínka lze zapnout vzadu do kříže, tím se narovnají záda a vytvoří se větší dekolt. Křížení využijete i pokud Vám padají ramínka. Také se hodí, pokud máte atypické oblečení, kde ramínka překřížením vedou těsně u krku a tím nejsou vidět. Lze také zapnout za krk spojením ramínek háčky do sebe, či jen jedním ramínkem, pokud je dostatečně dlouhé.

Odepínací ramínka jen vzadu

Podprsenku s odepnutím jen vzadu nelze nosit zcela bez ramínek. Lze zapnout vzadu do kříže, tím se narovnají záda a vytvoří se větší dekolt. Křížení využijete i pokud Vám padají ramínka. Také se hodí, pokud máte atypické oblečení, kde ramínka překřížením vedou těsně u krku a tím nejsou vidět. Lze také zapnout za krk spojením ramínek háčky do sebe, či jen jedním ramínkem, pokud je dostatečně dlouhé.

Přeskočte pudry a krémy

Aby odepínací podprsenka na těle necestovala a držela na svém místě po celou dobu nošení, vyhněte se nanášení zvlhčovače, pudru atd. Před nasazením odepínací podprsenky, odmastěte pokožku v místě, kde se potkává silikonový proužek s pokožkou. Odmastíte pleťovou vodou, nasadíte podprsenku, chvíli počkáte až se silikonový proužek přilne k pokožce a můžete vyrazit.

Jak se starat o podprsenku s odepínacími ramínky

Když najdete svou dokonalou podprsenku bez ramínek, važte si jí. Ruční praní s láskou a sušení s péčí! Vyhněte se praní v pračce a sušení v sušičce, protože to způsobí, že se všechny ty součásti, které tak tvrdě pracují, aby vás udržely podepřené a zvednuté se rozpadly. 

Podprsenku si vyměňte každý den. Mnoho žen si neuvědomuje, kolik bakterií, špíny i potu se při delším nošení v podprsence nashromáždí. Navíc se agresivní pot může dostat ke kosticím, a ty můžou začít i nehezky vrzat. Pokud nebudete podprsenku prát po každém celodenním nošení, může to mít neblahý vliv na materiál i elasticitu. Zkrátíte tak výrazně její životnost.

Pokud nemáte podprsenku zrovna na sobě, uložte ji tak, aby neměla prolomené košíčky a nikde se k sobě nedotýkal silikonový proužek.

Blahopřejeme, nyní znáte cestu k dokonalé odepínací podprsence.

brahunting.eu